Afbeelding

Het Millennial Manifest

Een nieuwe kijk op keuzestress, prestatiedruk en verbondenheid (Valkhof Pers)

Flexwerk, tinder-dates en bingewatchen

Welkom in de wereld van de millennial! Als we alle selfies mogen geloven gaat het geweldig met de millennials. Deze generatie is ambitieus, super-sociaal en schijnbaar 24/7 gelukkig. Maar achter die blinkende buitenkant gaat ook onzekerheid schuil. Want hoe kunnen zij voldoen aan hun eigen torenhoge verwachtingen?

In tien inspirerende essays over uiteenlopende onderwerpen nemen de auteurs hun eigen generatie onder de loep. Zij geven antwoord op vragen waarmee veel millennials worstelen.

Hoe wapen je jezelf tegen een quarterlife crisis?

Hoe ga je om met prestatiedruk? Wat is de remedie tegen keuzestress? En welke regels gelden er eigenlijk bij het online daten? Het Millennial Manifest is geschreven voor en door millennials. Het is een krachtig statement dat twintigers en dertigers houvast en verbondenheid geeft in de chaotische wereld van nu.

Bestel hier Het Millennial Manifest

Afbeelding

Skillz

Vaardigheden en verhalen voor jongeren (SAAM)

Het onmogelijke

Als jongere wordt er tegenwoordig bijna het onmogelijke van je verwacht. Je moet presteren op school, werken voor je geld, belangrijke keuzes maken over de toekomst en je wil waarschijnlijk ook nog een gezellig leven met vrienden en vriendinnen. Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar? En wat wil je nu eigenlijk écht?

Skillz geeft je vaardigheden om te gaan voor wat jij wilt.

Zo vind je in dit boek krachtige manieren om jezelf te motiveren, om een slimme planning te maken en om jouw dromen uit te laten komen.

Dit is niet zomaar een leerboek.

De vaardigheden zijn samen met jongeren ontwikkeld en hebben als doel jouw leven te vergemakkelijken. Dus, als jij meer vrijheid wilt, meer vrije tijd en tegelijk ook nog eens goede cijfers wilt halen, dan is SKILLZ echt iets voor jou!

Waargebeurde verhalen

SKILLZ bevat ook waargebeurde verhalen van jongeren over onderwerpen als (cyber)pesten, drank en drugsgebruik en zelfvertrouwen. Het boek geeft een positieve kijk op het leven en de uitdagingen die daarbij horen.

"Ik zit nu weer lekker in m'n vel en ben super-gemotiveerd!" -Sanne (18)

"Door zo te werken, haalde ik mijn eindexamen met een 9!" -Matthieu (16)

"Ik heb er ontzettend veel aan gehad en ga het zeker ook gebruiken bij mijn vervolgopleiding!" - Gaula (17)

Afbeelding

Beleidsbemiddeling

Een praktische oplossing voor maatschappelijke conflicten (Sdu)

Doorbreken van een bestuurlijke impasse

Het ecosysteem van IJsselmeer herstellen, het vertrouwen van burgers herwinnen na een corruptieschandaal of het doorbreken van een bestuurlijke impasse over nieuwe wetgeving - sommige kwesties los je niet op met een politiek besluit of rechtszaak. Daarvoor is het nodig dat alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen en samenwerken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Oplossen complexe maatschappelijke conflicten

Beleidsbemiddeling is een nieuwe vorm van bemiddeling die zich richt op het oplossen van complexe maatschappelijke conflicten. Een onafhankelijke derde - de beleidsbemiddelaar - gaat samen met de partijen op zoek naar een oplossing die aan alle belangen tegemoetkomt.

Over de auteur

Aik Kramer, bestuursrechtjurist en beleidsbemiddelaar, geeft een concreet stappenplan voor een succesvolle beleidsbemiddeling, geïllustreerd met casuïstiek uit binnen- en buitenland. Hij laat zien hoe je iedereen aan tafel krijgt, hoe je het probleem in kaart brengt en hoe je creatieve oplossingen vindt die kunnen rekenen op breed draagvlak. Naast bemiddelingstechnieken kom je alles te weten over procesontwerp, werken met bestuurlijke kaders, besluitvorming met meerdere partijen en hun achterban, technische vragen beantwoorden en omgaan met de media.

Beleidsbemiddeling is een handboek voor beleidsbemiddelaars en biedt ook inzichten voor bestuurders, belangenorganisaties, bedrijven én burgers - iedereen die gebaat is bij toekomstbestendige oplossingen voor de maatschappelijke conflicten van nu.

Het is een aanrader voor alle bestuurders die tijdens de uitvoering van hun beleid stuiten op weerstand en problemen en een praktische gids voor de beleidsbemiddelaar.”
-Machteld Pel, voormalig bestuursrechter en mediator

“Beleidsbemiddeling is iets wat je als gemeente wil doen. Het wordt door inwoners en ondernemers zeer gewaardeerd! Aik Kramer is niet alleen een goede beleidsbemiddelaar maar ook een goede schrijver. Hij slaagt er in te boeien en te (ver)binden.” -Niek Meijer, burgemeester gemeente Zandvoort en mediator

Bestel hier Beleidsbemiddeling

 

Afbeelding

Quarterlife

Kansen, kopzorgen en keuzes van de twintigers van nu (Bert Bakker)

Twintigers van nu zijn individualistisch en ambitieus. Ze vragen zich voortdurend af: wat maakt mij nou écht gelukkig? Zij zitten in een levensfase waarin ze zelfstandig zijn maar zich ook nog ontwikkelen. Ze maken keuzes op het gebied van studie, werk en relaties.

Voor quarterlifers

Deze fase - de quarterlife - duurt tegenwoordig ongeveer van je achttiende tot je dertigste. In de quarterlife ben je bezig een plek in de wereld te veroveren. Dit brengt twijfels en onzekerheden met zich mee en kan soms zelfs leiden tot een quarterlifecrisis.

Dit is een boek voor en over quarterlifers. Het biedt handvatten en is een verkenning van de onderwerpen die quarterlifers bezighouden - hun kansen, kopzorgen en keuzes.

 

‘Wanneer je begint met lezen, merk je snel van 'Oh, daar denk ik ook over na' of 'Dat heb ik nou ook!' of 'Ik dacht dat ik de enige was'. Er is goed onderzoek naar gedaan door de twee auteurs en erg inspirerend om te lezen!’ - Danny09 op bol.com

‘Dit boek vond ik interessant en daarnaast geruststellend om te lezen. Het gaf me meer inzicht over de worsteling waar mijn leeftijdsgenoten eveneens mee te maken hebben. Dat werkte voor mij relativerend. Wat dat betreft is het zeker een aanrader!’ - Maarten01 op bol.com
 

Bestel hier Quarterlife